Joonas Luotonen – luovan suunnittelun ja visuaalisen viestinnän ammattilainen

Suunnittelen brändien identiteettejä ja visuaalista viestintää. Tästä työstä innostuin aina uudestaan ja muutkin ovat sen huomanneet. Lue vaikka alta.

 

KÄNNYKÖITÄ JA BISNESUNELMIA

Kuka muistaa Satama Interactiven? Minunkin työurani alkoi sieltä. 2000-luvun alun tukevassa teknohuumassa aloitin ensimmäisen yrittäjyysseikkailuuni ja uppouduin mobiilisovellusten kehitykseen omassa ohjelmistoyrityksessämme.

 

LISÄÄ DESIGNIA JA LIIKETOIMINTALIEMIÄ

Olen myös työskennellyt mainos- ja muotoilutoimistoissa sekä Suunnon ja Helsingin kaupungin muotoilutiimeissä ja toiminut freelancerina useiden vuosien ajan. Yrittäjyysvuosien aikana opin myös myymään ja johtamaan omia projektejani. Kokosin tiimiini graafisia suunnittelijoita, valokuvaajia, kuvittajia, puuseppiä ja ohjelmoijia – riippuen projektin luonteesta. Myöhemmin olin mukana perustamassa Strömfors Outdoor -retkeilykeskusta, jossa sain yhdistää muotoilu- ja yrittäjyysoppeja omaan ulkoiluharrastukseeni.

 

NEW YORKIN VUODET

Neljän New Yorkissa eletyn vuoden aikana työskentelin Zeta Global -markkinointiyrityksessä ja tein projekteja muutamalle paikalliselle asiakkaalleni. Niistä Convergex teki Wall Streetillä arvopaperikauppaa ja Rickin kahvila myi – ehkei niin yllättäen – kahvia ja pullaa. Convergexin toimistosta oli häikäisevät näkymät, Rickillä paremmat kahvit. Tuona aikana kehitin myös oman Central Park Skiers -brändini ja sen ensimmäiset tuotteet.

Tällä hetkellä toimin UX-suunnittelijana Goforella ja freelancer-suunnittelijana yhteistyössä Piknik People Studion kanssa.

 

Miten työskentelen?

Monipuolinen taustani auttaa minua ymmärtämään myös sinun liiketoimintaasi paremmin. Pystyn hahmottamaan tavoitteesi ja toiveesi, yksinkertaistamaan niitä ja asettamaan asiakkaittesi ja viestinnän kannalta olennaisimmat asiat etusijalle. Näin strategiasi muuntuu käytännöllisiksi ja vaikuttaviksi suunnitteluratkaisuiksi.

Haluan aina luoda sellaisia konsepteja ja materiaaleja, joista on varmasti hyötyä sinulle. Yhteistyön alussa voit odottaa minulta kysymyksiä ja keskustelua, analyysiä ja sen jälkeen sähäkkää suunnitteluvaihetta ja materiaalin toimitusta sovitussa aikataulussa.

 

AINA KANNATTAA KYSYÄ

Ota minuun yhteyttä, kun haluat luoda asiakkaillesi jotain uutta ja vaikuttavaa. Kysy mielipidettäni, jutellaan asiasta ja jos ajatus yhdessä työskentelystä tuntuu mielekkäältä, pääsemme luomaan jotain erityistä.

Ollaan siis yhteyksissä!

Joonas Luotonen

+358 50 3675972

MITÄ TEEN?

  • Brändien suunnittelu
  • Luova visuaalinen viestintä
  • UX design
  • Muotoilujohtamisen konsultointi

”Haluan aina luoda sellaisia konsepteja ja materiaaleja, joista on varmasti hyötyä sinulle. Yhteistyön alussa voit odottaa minulta kysymyksiä ja keskustelua, analyysiä ja sen jälkeen sähäkkää suunnitteluvaihetta ja materiaalin toimitusta sovitussa aikataulussa.”

Mitä muut sanovat?

 

”Olen nauttinut työskentelystäsi suuresti. Olet lahjakas, luova ja olet tuonut uuden näkökulman ja uusia työtapoja tiimillemme. Olet voima, joka vie tiimiämme eteenpäin, ja minulla on täysi luottamus visioosi.”

 

Minna Roine
Markkinoinninn tiiminvetäjä, Helsingin kaupunki
”Joonas on ammattitaitoinen ja luova graafinen suunnittelija sekä erinomainen tiimin jäsen. Hän tykkää haastaa ja kehitellä uusia tapoja tehdä markkinointia ja visuaalista viestintää. Hän on tehnyt erinomaista työtä Helsingin kulttuurikeskusten markkinoinnin uudistamisessa. Viestien ja visuaalisen viestinnän monikerrokselliset merkitykset tulevat Joonakselle luonnostaan, ja hän osaa myös luoda vaikuttavia ja hauskoja mainostekstejä. Joonas on loistava luova suunnittelija, joka näkee kokonaiskuvan ja pystyy hallitsemaan laajoja markkinointikampanjoita.”

 

Graafinen suunnittelija, City of Helsinki

“Always a pleasure working with you Joonas! Intuitive, always a fresh, clean & stylistic approach… Very insightful. AND YOU GET SH&*#@T DONE!!”

Tim Ryan,
VP of Creative Services at Zeta New York

 

ASIAKKAITA

Aivan
BNP Paribas Real Estate
Canada Stays
Canon Finland
Convergex
Corlears School
Citizens Bank
Helsingin kaupunki
Hangon kaupunki
Dovre Group
EA Games
F-Secure
Hakola
Hawaii Visitors & Convention Bureau
KEHA-keskus
Kiasma Museum of Contemporary Art
Kone
Kyrö Distillery
MTV3
Newsec
Posti
Putinki
Quaker Oats
Ratia Brand
SuoMu – Suomen Muotoilukasvatus ry
Suunto
Teurastamo
Työterveyslaitos
TBWA Helsinki
Valtiovarainministeriö
VIMMA Company
Women’s Wear Daily